Home Bøger Biografi Podcast Kontakt

Lafontaine’s Fablerier står sammen med Beate Cecilie Stampe bag den nye podcast Baronessens kogekoner.

Det er en radiomontage i flere afsnit, hvor vi fordyber os i Baronesse Karen Blixens forunderlige kogekunst. Inspireret af filmen Julie og Julia, hvor en blogger prøver kræfter med den amerikanske kogebogsforfatter Julia Child ́s franske kogebog, vil vi dykke ned baronessens opskrifter, der blandt andet er gengivet i bøgerne Karen Blixens gæstebud og Karen Blixens kogebog, men vi søger også inspiration i de bøger, vi ved stod på hylderne i køkkenet på Rungstedlund.

Det vil være den danske klassiker “Madam Mangor ́s kogebog for smaa husholdninger”, og de mere jordnære udgaver som “Frøken Jensen” og “Ingeborg Suhrs kogebøger”.

Podcastens værter er de selvudnævnte kogekoner Beate Cecilie Stampe og Jean-Lorentz Lafontaine. Beate har trådt sine barne- og ungdomssko i diverse hotel- og resturationskøkkener, inkl. eget catering. Hvorimod Jean-Lorentz fik sin interesse for mad, da han var opvasker og køkkenhjælp på den forgangne et stjernede Michelinkårede restaurant, Restaurant Michel.

Vi prøver kræfter med gamle teknikker og glemte opskrifter til både fest- og hverdagsmad. Imens vi taler om Baronessens liv, og sammen med interessante gæster taler om livets store emner. Det skal være ”fun” som Karen levede efter, imens vi prøver at finde det store i livet – ligesom hun gjorde.”

Baronessens Kogekoner går i luften efteråret 2022